Zanimivosti

Lorenzo in Miller v laseh
21.05.2017 08:29 Peter Košenina Ducati

Jorge Lorenzo in Jack Miller sta se na petkovem srečanju varnostne komisije in dirkačev zapletla v prepir, po katerem je Španec Avstralca obtožil nesramnosti in nepazljivosti na stezi.

Na srečanju varnostne komisije so dirkači glasovali o tem, ali bodo v prihodnje dirkali s tršo sprednjo gumo, ki so jo preizkušali na testiranjih po dirki v Jerezu. Dvajset od 23 dirkačev se je odločilo za novo gumo, Lorenzo je bil eden od treh, ki se niso. Ob tem mu je jezični Miller bojda zabrusil, da »je z mnenji tako kot z »ritnimi luknjami« - vsak ima svojo«.

Lorenzo je dogodek opisal šele včeraj, potem ko je Miller v četrtem treningu neznansko grdo padel in za las ušel hudim poškodbam. »Moje mnenje? O njem je gotovo negativno. Včeraj se je na srečanju varnostne komisije obnašal zelo nesramno. V bistvu mi je rekel, naj si svoje mnenje nekaj vtaknem ali nekaj takega. Bilo je zelo nesramno. Mislim, da česa takega ne smeš reči nobenemu od dirkačev, še posebej pa ne petkratnemu svetovnemu prvaku,« je bil jezen Lorenzo.

Ducatijev dirkač je nadaljeval, da mora biti Miller v prihodnje bolj pozoren na tveganje, ki mu je na stezi izpostavljen. Včerajšnji Avstralčev padec je primerjal s padcem Marca Marqueza v Mugellu leta 2013. »Mislim, da ga je danes Bog pobral in mu rekel »Danes ni dan, ko se poškoduješ«. Padec je bil podoben padcu Marqueza v Mugellu leta 2013. Zanj je bilo to opozorilo, da razred MotoGP ni šala. Zdaj je odvisno le od njega, če ta nasvet sprejme ali ne,« s kritikami na račun Avstralčevega dirkanja ni skoparil Španec.

Miller uradno na Lorenzove trditve ni odgovoril, lahko pa si predstavljamo, da bi se nanje odzval podobno slikovito, kot se je v petek zvečer na srečanju varnostne komisije.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija