Dirkači

Rossi po padcu zbegan
22.05.2017 10:33 Peter Košenina Yamaha

Valentino Rossi po padcu v zadnjem krogu včerajšnje dirke v Le Mansu ni bil prepričan, zakaj je do njega sploh prišlo. Napaka ga je drago stala, saj je izgubil vodstvo v svetovnem prvenstvu in zdaj za vodilnim Vinalesom zaostaja 23 točk.

Rossiju je do prve zmage letos manjkala le polovica kroga. V zadnjem krogu je vodil, nato pa naredil dve napaki in Francijo zapušča praznih rok. »Škoda, ker je bil to najboljši vikend v sezoni doslej, saj sem bil na treningih in v kvalifiakcijah bolj konkurenčen kot na prejšnjih dirkah. Zagotovo je bila to moja najboljša dirka letošnje sezone. V dirki je bil ritem ves čas zelo visok, sredi dirke pa sem imel nekaj težav s sprednjo gumo. Malo preveč se je premikala, zato sem poskušal dirkati mirno in sproščeno, ker je bila temperatura asfalta višja kot v kvalifikacijah. Potem se je v zadnjih krogih nekaj spremenilo. Motocikel je bil bolj uravnotežen, lahko sem bolje dirkal in prvič odpeljal čas 1:32.6. Krasno!,« je dogajanje med dirko po njej opisoval Rossi. »Od takrat naprej sem dobro dirkal in napadal. Prehitel sem Zarca in imel možnost boja z Maverickom,« je nadaljeval.

Španca je prehitel in v zadnjem krogu vodil, nato pa pred šestim ovinkom naredil napako in vanj zapeljal preveč na široko. »Na žalost sem naredil napako. V ovinek sem pripeljal malo prehitro in se nisem mogel ustaviti. Maverick me je prehitel, a vedel sem, da imam še eno priložnost, ker sem ostal blizu. V četrtem sektorju sem bil zelo hiter. Iskreno povedno, ne vemo, kaj je povzročilo padec. Pozoren moraš biti na sprednji del motocikla, mi pa smo izgubili oprijem zadnjega. Vseeno ostajam mnenja, da kadar padeš, to storiš zaradi napake in mislim, da je bilo tako tudi danes,« je bil iskren Rossi.

Po dirki so temeljito pregledali telemetrijo, a v njej niso našli ničesar, kar bi kazalo na očitno napako dirkača. »Nisem čutil ničesar posebnega. Zadnji del motocikla mi je ušel, zato se je zagotovo nekaj zgodilo. Naredil sem nekakšno napako in padel,« je nadaljeval Rossi. »Zmago sem danes že vohal, ker je bila dirka popolna. Boj z Maverickom bi bil hud, ker je bilo do konca še pol kroga. Bil sem zelo močan in mislim, da sem bil blizu zmage, a v ključnem trenutku sem naredil napako,« Doktor ni iskal izgovorov.

Zaradi ničle je Rossi v Franciji izgubil vodstvo v točkovanju svetovnega prvenstva. Zdaj spet vodi Vinales, Pedrosa je drugi, Rossi pa tretji. Vsi trije so na eni od petih letošnjih dirk ostali brez točk.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija