V spomin - Nicky Hayden

Nicky Hayden je izgubil zadnjo dirko
22.05.2017 17:52 Artur Švarc

Po ekstremno hudi nesreči pred nekaj dnevi je Kentucky Kid izgubil bitko z življenjem. To so pred nekaj minutami sporočili iz bolnišnice.

Vsi smo upali, da se bo 36-letni Američan, ki je 2006 s Hondo osvojil naslov svetovnega prvaka v razredu MotoGP močnejši od poškodb, a so izredno hude nevrološke travme že pred dnevi dajale slutiti, da se ta zgodba ne bo končala srečno. Hayden je s kolesom vozil od dirkališča v Misanu in pri tem spregledal stop znak ter s polno hitrostjo priletel pred avto pred njim.

Teksačan se je rodil 30. julija 1981 v Owensboroju v ameriški zvezni državi Kentucky. V zgodnji karieri je pohod na vrh začel v ameriškem Superbikeu, kjer je tudi osvojil naslov. Že 2003 je prišel v MotoGP k ekipi Repsol Honda, kjer je vozil ob Valentinu Rossiju. 2006 se je vse izšlo po načrtih in na zadnji dirki 29. oktobra 2006 osvojil naslov svetovnega prvaka, potem ko je Valentino Rossi padel. Pri Hondi je podaljšal še za dve leti, potem pa med 2009 in 2013 vozil pri Ducatiju, potem pa se je za dve leti preselil v zasebno Hondino moštvo Aspar Team, kjer je dirkal s Aojamo in Lavertyjem. Po koncu 2015 se je vrnil v WSBK kjer je letos dirkal s Stefanom Bradlom. 

V letošnji sezoni v WSBK je bil na 13. mestu, zadnjo dirko nekaj dni pred nesrečo v Imoli pa je v drugi vožnji končal kot 12., v prvo pa je odstopil. Nekaj dni pozneje, 17. maja, je zaradi neprevidnosti prevozil stop znak blizu dirkališča v Misanu in pet dni pozneje je bilo žal vsega konec.

V isti bolnišnici prav tako s hudimi nevrološkimi poškodbami leži 21-letni Simone Mazzola, ki je v petek grdo padel na treningu italijanskega prvenstva v Misanu. Tudi za Mazzolo so prognoze zelo slabe.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija