MXGP

Gajser bo štartal kot 28.
27.05.2017 19:57 Uredništvo

Tim Gajser bo nedeljsko dirko v francoskem Erneeju začel z 28. štartnega mesta.

V Ernee v Franciji, prizorišče pokala narodov iz predlanske sezone, je na deveto dirko svetovnega prvenstva v elitni kategoriji MXGP od četverice Slovencev, ki so v tej sezoni že nastopali, pripotoval le branilec naslova Tim Gajser.

Vse preostali Slovenci so poškodovani, a niti Gajser še ni povsem okreval po številnih zdravstvenih težavah zadnjih tednov. Klemen Gerčar je prestal operacijo kolena in bi manjkal več mesecev, Peter Irt po padcu v Veliki Britaniji tudi še ni nared, prav tako pa ne njegov brat Jernej Irt, ki si je na prejšnji dirki SP v Nemčiji izpahnil ramo.

Gajser še ni stoodstotno pripravljen, saj še čuti posledice padcev na dirkah v Latviji in Nemčiji.

Danes ga v kvalifikacijah ni bilo v ospredju, na nedeljski dirki, vožnji se bosta začeli ob 14. in 17. uri, pa bo verjetno skušal tako kot v Nemčiji predvsem dobiti čim več točk v boju za vrh skupnega seštevka, da mu vodilni Italijan Antonio Cairoli ne bi preveč pobegnil.

Cairoli, danes je bil v kvalifikacijah šesti, ki ima v SP na prvem mestu 305 točk, drugi je Gajser z 261, po zadnji dirki v Nemčiji pa se mu je močno približal še Francoz Gautier Paulin, ki jih ima 260. Paulin je bil v kvalifikacijah domače dirke sedmi.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija