MotoGP
V kvalifikacijah pred dirko za VN Francije v Le Mansu so prva tri mesta zasedli Yamahini dirkači. Mavericku Vinalesu in Valentinu Rossiju se je v zadnjih sekundah spredaj pridružil še domačin Johann Zarco.
Nicky Hayden je po prometni nesreči, v kateri se je med kolesarskim treningom hudo poškodoval, še naprej v kritičnem stanju. Hondino tovarniško moštvo razreda Superbike, za katerega letos dirka Hayden, je dan po nesreči objavilo kratko sporočilo za javnost.
Včerajšnja testiranja dirkačev razreda MotoGP v Jerezu sta na vrhu končala Maverick Vinales in Marc Marquez. Ločili sta ju le dve tisočinki sekunde.
Dani Pedrosa je v Jerezu zmagal v 3000. dirki za svetovno prvenstvo. Španec je s prvega štartnega mesta odpeljal brezhibno dirko in za seboj pustil vsa največja imena motociklističnega športa. Na odru za zmagovalce sta mu delala družbo rojaka Marc Marquez in Jorge Lorenzo.
Dani Pedrosa je po kvalifikacijah, v katerih je osvojil najboljši štartni položaj, priznal, da v zadnjem poskusu ni pričakoval, da se bo Marc Marquez vozil tik za njim. Vseeno je sprejel izziv in ga premagal.
Novinci v razredu MotoGP, avstrijski KTM, imajo v Jerezu motocikel, v katerem je nameščen motor z drugačnim zaporedjem vžiga, kot ga ima motor, s katerim so odpeljali prve tri dirke prvenstva.
Francoz Johann Zarco je po štirih dirkah svoje krstne sezone v razredu MotoGP že podaljšal sodelovanje z moštvom Yamaha Tech3 in bo v njem tako ostal vsaj do konca sezone 2018.
Nekdanji svetovni motociklistični prvak Nicky Hayden je bil med kolesarjenjem v Italiji udeležen v prometni nesreči.
Valentino Rossi je po slabi dirki v Jerezu priznal, da so tik pred štartom spremenili nastavitve motocikla, da bi poskušali zmanjšati vrtenje zadnje gume v prazno. Sprememba se je obrnila v njihovo škodo, saj je bila rezultat nasproten.
Dirka za VN Španije v Jerezu je vsako leto prva na evropskih tleh in tam se sezona šele zares začne. Znan po množici strastnih navijačev, ki se zlije na dirkališče, je Jerez ob Assnu prizorišče z največ dirkami v zgodovini prvenstva. Spodaj si preberite nekaj statističnih podatkov pred dirko v Andaluziji.
Dani Pedrosa bo jutrišnjo dirko za VN Španije začel z najboljšega štartnega položaja. Hondini dirkači so v kvalifikacijah zasedli prva tri mesta, Pedrosi bosta družbo v prvi vrsti delala Marc Marquez in Cal Crutchlow.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija