MotoGP
Francoz Sylvain Guintoli bo na dirki v Le Mansu čez štirinajst dni v Suzukijevem tovarniškem moštvu nadomestil poškodovanega Španca Alexa Rinsa, ki si je v Austinu zlomil zapestje. Francoz je leta 2014 z aprilio postal svetovni prvak razreda Superbike, letos pa s suzukijem nastopa v britanskem prvenstvu tega razreda.
Marc Marquez je po peti zaporedni zmagi na dirki v Austinu dejal, da je bila od vseh najpomembnejša. Prišla je ob pravem času, saj sezone ni dobro začel.
Marc Marquez na dirki za VN Amerik v ameriškem Teksasu še naprej ne pozna poraza. Zmagal je že petič zapored in popravil slab vtis, ki ga je pustil po padcu na dirki v Argentini. Valentino Rossi je dirko končal na drugem mestu, Dani Pedrosa je bil tretji.
Tretji prosti trening pred dirko za VN Amerik v teksaškem Austinu je zaznamovalo veliko padcev. Zmagovalec prvih dveh dirk sezone Maverick Vinales gre v kvalifikacije z najboljšim časom, Marc Marquez in Dani Pedrosa sta dosegla drugi in tretji najhitrejši čas.
Marc Marquez je prve tri kroge včerajšnje dirke v Argentini vodil, nato pa ob zaviranju padel in ostal brez točk. Napako je priznal in dodal, da se mora iz nje kaj naučiti.
Dirko za VN Argentine so zaznamovale razburljive kvalifikacije. Nekaj statističnih podatkov o njej si lahko preberete spodaj.
Dirka razreda MotoGP v Jerezu bo tritisoča po vrsti, odkar so leta 1949 začeli prirejati dirke za svetovno prvenstvo. Sprva so dirkači nastopali v štirih razredih, danes pa nastopajo v treh.
Johann Zarco je po včerajšnji dirki zagovarjal poskus prehitevanja, po katerem je bil Valentino Rossi kaznovan s tremi desetinkami sekunde pribitka. Francozu se je prehitevanje zdelo »na meji, a še sprejemljivo«.
Nekaj statističnih podatkov o dirki, ki jo je doslej zaznamoval Marc Marquez. Maverick Vinales je prvi izzivalec, ki se na stezi v Austinu s Hondinim dirkačem lahko enakovredno meri.
Statistika Marca Marqueza na ameriških dirkališčih je neverjetna. Na zadnjih osmih dirkah razreda MotoGP v ZDA je zmagal, najhitrejši pa je bil tudi po prvih dveh treningih pred dirko v Austinu. Njegova prednost v Teksasu letos ni tako velika, kot je bila v prejšnjih letih, zato v nedeljo lahko pričakujemo novo razburljivo dirko.
Maverick Vinales je včeraj že drugič letos zmagal. Pravi, da se iz dirke v dirko počuti močnejšega. Španec je vodstvo prevzel po odstopu Marc Marqueza in nato vodil do cilja. Njegova prednost pred drugouvrščenim Valentinom Rossijem je bila na koncu slabe tri sekunde.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija