MotoGP
Svetovni prvak Marc Marquez bo jutri dirko za VN Argentine začel z najboljšega štartnega položaja. V kvalifikacijah je na mokri stezi takoj brezkompromisno napadel in na koncu vse tekmece prehitel za več kot sedem desetink sekunde. Iz prve štartne vrste bosta začela še Čeh Karel Abraham in Britanec Cal Crutchlow.
Valentino Rossi je v nedeljski dirki za VN Katarja z desetega mesta prišel do tretjega, ob tem pa ni bil daleč od najhitrejših. V dirki je bil povsem drug dirkač kot na treningih in vseh zimskih testiranjih.
Maverick Vinales je zmagovalec prve dirke sezone v Katarju. Dvaindvajsetletni novi Yamahin dirkač je z izjemno zrelo vožnjo v zadnjih krogih uspel za seboj zadržati razpoloženega Andrea Doviziosa in zmagal. Na stopničke je stopil tudi Valentino Rossi.
Kar je bilo napovedano že za včeraj, se je v Katarju zgodilo danes. Močan dež je pokvaril načrte organizatorjem in zaradi njega so bili prisiljeni spremeniti sobotni urnik treningov in kvalifikacij.
Po testiranjih – nič novega – bi lahko rekli, tudi prvi trening sezone 2017 je dobil Yamahin mladič Maverick Vinales.
V Katarju so se končala zadnja zimska testiranja razreda MotoGP – sezona 2017 se tako lahko prične. Dirkališče v puščavi je bilo četrto, na katerem so po koncu lanske sezone dirkači preizkušali motocikle za novo. Pri vrhu presenečenj ni, saj je tudi zadnja testiranja dobil Yamahin Maverick Vinales.
Karavana svetovnega motociklističnega prvenstva se je z arabskega polotoka preselila v Južno Ameriko. Prvi dan treningov na argentinskem dirkališču Termas de Rio Hondo na prvem mestu ni prinesel sprememb, se je pa zato za Maverickom Vinalesom zvrstilo veliko imen, ki jih na tako visokih mestih ne bi pričakovali.
Jorge Lorenzo po slabi predstavi v Katarju ni bil dobre volje. V prvem krogu je naredil napako, ki ga je oddaljila od najboljših, a se jih tudi brez nje ne bi mogel držati.
Po štirih mesecih zime se danes v Katarju začenja nova sezona svetovnega motociklističnega prvenstva. Preberite si nekaj statističnih podatkov, povezanih z VN Katarja.
Kljub slabi vremenski napovedi so dirkači tretji prosti trening odpeljali brez težav. Vinales se ni trudil izboljšati svojega najboljšega časa iz prvih dveh treningov, ker je vedel, da je že uvrščen v hitrejšo kvalifikacijsko skupino.
Svetovni prvak Marc Marquez je zadnja zimska testiranja v Katarju končal s tremi padci v enem dnevu. V nedeljo je bil le deseti, a verjame, da bi bil v dirki vseeno na stopničkah.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija